19 maja
niedziela
Iwa, Piotra, Celestyna
Dziś Jutro Pojutrze
     
°/° °/° °/°

Z piekielnej kuchni do nieba

Ocena: 0
922

W życiu osiągnęli wiele – karierę, popularność, pieniądze, a jednak wciąż odczuwali, że czegoś im brakuje. Wojciech Amaro szlifował talent kulinarny u boku najlepszych szefów kuchni. W 2011 r. otworzył restaurację Atelier Amaro, która jako jedyna w Polsce uzyskała gwiazdkę Michelin. Na ekranie mogliśmy zobaczyć go w roli jurora programu Top Chef i gospodarza Hell’s Kitchen. Piekielnej Kuchni. Obecnie angażuje się w projekt, który łączy gotowanie z hodowlą staropolskich odmian roślin, ale ma też na celu pomoc innym. Jego żona, Agnieszka, z wykształcenia architekt wnętrz, wcześniej zajmowała się m.in. marketingiem i PR-em, a z czasem przyjęła rolę menedżerki męża.

Dzisiaj małżonkowie zgodnie twierdzą, że od momentu powrotu do Pana Boga poczucie ciągłego braku zastąpił pokój, choć wiele spraw – patrząc po ludzku – wywróciło się do góry nogami.

 


MOJE JEDYNE MARZENIE

Wybija południe, gdy docieram do domu Agnieszki i Wojciecha Amaro. Wita mnie dźwięk bijącego na Anioł Pański dzwonu, który, jak się okazuje, na stałe wpisał się w ich codzienność. Dochodzi z niewielkiej kaplicy Bożego Miłosierdzia, otoczonej sadem owocowym. – To tam mieszka pierwszy Gospodarz tego miejsca – uśmiecha się pani Agnieszka, która kilka minut wcześniej wcieliła się w dzwonnika.


Czytaj dalej w e-wydaniu lub wydaniu drukowanym
Idziemy nr 51 (842), 19 grudnia 2021 r.
całość artykułu zostanie opublikowana na stronie po 22 grudnia 2021


PODZIEL SIĘ:
OCEŃ:

NIEDZIELNY NIEZBĘDNIK DUCHOWY - 19 maja

Niedziela Zesłania Ducha Świętego
Przyjdź, Duchu Święty,
napełnij serca swoich wiernych
i zapal w nich ogień swojej miłości.

+ Czytania liturgiczne (rok B, II): J 15, 26-27; 16, 12-15
+ Komentarz do czytań (Bractwo Słowa Bożego) 
+ Nowenna do św. Rity 13-21 maja



Blog - Ksiądz z Warszawskiego Blokowiska

Reklama

Miejsce na Twoją reklamę
W tym miejscu może wyświetlać się reklama Twoich usług i produktów. Zapraszamy do kontaktu.



Newsletter